Släktträff för Båtsman Splits ättlingar

 

 Släktträff

 

 Det var en härlig stämning på vår Släktträff lördagen den 10 augusti på restaurang Hwitstjärna.

 

 

 

Den nytryckta boken hade kommit och väckte stort intresse.

 

 Det blev många utrop med t.ex: Va roligt att träffa Dig, hur mår Du eller liknande. En del sa så här: är vi släkt, det visste jag inte. Den första timmen med mingel och hälsningsfraser deltagarna emellan gick snabbt och sen var alla hungriga och lät maten sig väl smaka. Det fanns flera rätter så förhoppningsvis kunde alla få mat som passade var och en. 

 

 Efter maten hälsade arbetsgruppens ordförande, Ingvar Björkqvist, alla välkomna. De som kom långväga ifrån, USA, Norge m.m. hälsades särskilt välkomna.

 

 En kort redogörelse för bokens tillkomst lämnades varefter programmet för dagen presenterades.

 

 Mellan de olika programpunkterna så sjöngs allsång med Erling Lindvall vid dragspelet  och Gunhild Bolander m.fl. som försångare.

 

 Roland Peterson berättade om husbonden Pehr Larsson, 1714-1786, anfader och båtsman Splits och hans systers far.

 

 Därefter framförde Karin Rondahl några minnesbilder av sin farfar, Axel Runfeldt.

 

 Bibban Axelsson berättade om slutjobbet nu under första delen av 2013. Via olika kontakter kom uppgifter om fler släktingar på spec. “Godringsgrenen”. Flera gånger kände hon att “nu är det färdigt” men ännu mer och mer kom till ändå.

 

 Till slut kunde insamlingarna dock avslutas och det sista färdigställas. Det allra sista var att anpassa registret till alla nya tabeller.

 

 Efter fotografering av hela gruppen, ca 240 personer, och de olika grenarna, serverades kaffe med bröd bakat av några av våra släkt-damer.

 

 Underlaget från arbetsgruppen blev klart med knapp tidsmarginal för att hinna tryckas i Tallin, Estland. I ett stort antal kartonger anlände böckerna till Visby på onsdagen i den vecka som släktträffen skulle äga rum.

 

 Vi i arbetsgruppen gläds över att vår nya släktbok, med namnet Splitsläkten 1713-2012, nu äntligen är klar. Vår förhoppning är att den skall komma till nytta och bli till glädje för alla som vill läsa den.

 

 Arbetsgruppen vill också TACKA Mart Marend, som sammanställt och redigerat boken. Vi har känt att samarbetet oss emellan har fungerat mycket bra.

 

 Boken kan köpas från i första hand Klas Hederstedt i Sanda, tel. 0498-242105 eller 0705-242104. Priset är 500 kr/bok. Ev. frakt tillkommer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

07.09 | 21:16

Hej Leif! Det var jag som ringde i morse om Lars Petter Rondahls grav, på s.kyrkogården, intill muren. Du får min mailadress nedan. Mvh Marie

...
10.09 | 23:46

Underbara Gotland.

Hälsningar från en
Godringsättling

...
23.02 | 08:03

Hej på dig Leffan! Jätteskoj att se vilken fin sida du har, och vackert är det också på din Ö!
Majbjörn på Praktiska i Link-ping och numera i Skåne

...
03.06 | 21:28

hej farfar ! denna hemsida kommer jag att följa eftersom att den är bra ch du är min farfar !

...
Du gillar den här sidan